Katteracer

Her på kattesiden.dk kan du blive klogere på alt hvad der er værd at blive klog på om katte. Hvis du også går og undrer dig over hvor gammel en kat bliver, hvordan verdens ældste kat ser ud, eller måske mere specifikt hvad en Ragdoll kat spiser, så er det Kattesiden du skal tjekke ud. 

De mange forskellige katteracer

På Kattesiden kan du læse om en masse forskellige katteracer, blandt andet den flotte Maine Coon, British Shorthair katten eller den Norske Skovkat. Hvis du gerne blive klogere på forskellige fakta om katte, for eksempel den Norske Skovkats størrelse, Maine Coon kattens temperament, eller hvilke sygdomme, arvelige og ikke arvelige, du skal være opmærksomme på hos en Siameser kat, så er du kommet til det rigtige sted.

På Kattesiden.dk kan du lære disse racekatte at kende:

 • Ragdoll kat: Den Silkebløde bedsteven
 • Maine Coon: ’Den rolige kæmpe’
 • Russian Blue: Den gamle russer
 • British Shorthair: Den britiske kat, med det blå skær
 • Savannekatten: Den største huskat der findes
 • Den Norske Skovkat: Løven fra Nord
 • Siameser: Den slanke katte-forfader
 • Burmeser katten: Den hvide, legesyge kat
 • Hellige Birma: Den maskerede katterace
 • Sphynx: Den hårløse kat
 • Perser katten: Den populære katterace med den lange historie

En kat er et fascinerende dyr der findes i mange forskellige nuancer og racer. Der findes søde katte, grimme katte, nuttede katte, langhårede katte, hårløse katte, store katte, små katteracer, tynde katte, tykke katte, og sågar også dværg katte. 

Selvom at man ofte kan finde racekatte til salg og måske endda katte der bortgives på de forskellige sociale medier og hjemmesider, skal man huske at det er en stor beslutning at få en kat. Først skal du spørge dig selv om du har plads og tid til en kat.

Siameserkatten er kendt for det unikke plettede pelsmønster

Overvejer du at få en kat?

En kat skal nemlig have ordentlige leveforhold for at kunne have det behageligt der hvor den skal bo. Den skal også have en ejer som kan tage sig af den hver dag. Der er dog som nævnt mange forskellige katteracer, og der findes med garanti også en til dig. Når du så er overbevist om at en kat er det rette valg for dig, så skal du til at finde den rette katterace for dig.

Bruger du meget tid i hjemmet, vil du gerne have en kat der ikke fælder så meget, eller vil du gerne gå på kompromis med kattehår i hjemmet, for at få en langhåret kat? Det kan også være du skal finde en mere selvstændig kat der kan finde ud af at være hjemme når du er på arbejde, eller måske har du flere kæledyr i hjemmet i forvejen, så din nye kat skal kunne enes med hunden.

I sidstnævnte tilfælde kan en Maine Coon kat være det rigtige valg for dig. En Maine Coon kat er en meget loyal kat, der er god til at tilpasse sig de omgivelser den befinder sig i, og så er den god til at bo med andre kæledyr. Til gengæld kan Maine Coon katte være meget dyre at købe, så her kommer endnu en overvejelse du skal gøre dig.

Hvor stort et budget har du når du skal ud at finde din nye kælne kammerat? Der er mange overvejelser man skal gøre sig, men som sagt, så findes der helt sikkert en kat til dig.

Hvilken racekat passer bedst til dig?

En race fælder mere end andre, en anden er mere aktiv end andre, og en helt tredje katterace er mere kælen end andre. Alt dette og mere til kan du læse om i vores artikler der indeholder al den viden om katte du behøver.

Vi kan blandt andet fortælle om de forskellige kattes adfærd og deres temperament. Det kan være en vigtig faktor at have med i sine overvejelser, da nogle katte er bedre med børn end andre. Nogle katte skal ligeledes leges mere med andre, og nogle vil helst ikke løftes, hvilket er noget børn ofte er vilde med.

På kattesiden.dk kan du også læse om de forskellige sygdomme som katteracer kan være påvirket af. Der findes mange sygdomme som katte kan rammes af, nogle er arvelige og nogle er ikke. På vores side kan du blive klogere på hvordan du bedst tager dig af din kat så den kan leve sit længste, sundeste og bedste liv.

Det kan altså være en god idé at blive klogere på de mange forskellige katte der findes, hvis du står og overvejer at anskaffe dig en kat. En kat er en ven for livet, da mange katteracer lever lange liv og knytter stærke bånd til deres familie og ejer.

Killing leger i græsmark